Oosterse roerbakgroenten met tahindressing

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 30 g sesamzaad
  • 300 g broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g shiitake
  • 1 rode paprika
  • 1 stronk paksoi
  • 200 g kikkererwten (uit blik)
  • 2 el olijfolie
  • 3 el tahin
  • 1 el miso
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 citroen
  • 2 takjes koriander

Bereiding

Verhit een wok of bakpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Schud op een bord en laat afkoelen.

Snijd intussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Halveer de shiitakes. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de paksoi in reepjes. Spoel de kikkererwten af en maak droog met een theedoek. Verhit de olie in de wok en roerbak de kikkererwten 5 min. Voeg de broccoli, shiitake en paprika toe en bak nog 10 min. mee.

Doe intussen de tahin, miso, ahornsiroop en 100 ml water in een hakmolentje. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erboven en pers de vrucht erover uit. Breng op smaak met peper en zout en maal fijn.

Voeg na 10 min. de paksoi toe aan de wok en roerbak nog 1 min. mee. Hak de koriander grof. Verdeel de groenten over 2 borden en besprenkel met de dressing. Garneer met het sesamzaad en de koriander.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: