Rucolasalade met hazelnotencrumble en geitenkaasdressing

Ingrediënten
(4 personen)

  • 500 g krieltjes
  • 400 g snackkomkommers
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 sneetje volkorenbrood 
  • 100 g ongebrande ongezouten hazelnoten
  • 1 citroen
  • 100 g geitenkaas 
  • 1 el honing 
  • 5 g bieslook 
  • 85 g rucola

Benodigdheden 

  • Hakmolentje

Bereiding

Boen de krieltjes schoon, snijd in vieren en kook in 8 min. beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan droogstomen. 

Halveer intussen de snackkomkommers in de lengte en doe in een kom. Voeg 1 el olijfolie toe, breng op smaak met peper en zout en schep om. Verhit de grillpan en grill de komkommer 3-5 min. op de snijkant tot er grillstreepjes op staan. 

Ris de tijm van de takjes. Verwijder het velletje van de knoflook. Scheur het brood in grove stukken. Maal de tijm, knoflook, brood, hazelnoten en 2 el olijfolie in een hakmolentje grof. Bak de crumble in 5 min. in een koekenpan knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. 

Spoel het hakmolentje af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erboven en pers de vrucht erover uit. Breek de geitenkaas in grove stukken en voeg samen met de honing en 3 el olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en maal fijn. 

Snijd de bieslook fijn. Verdeel de krieltjes, rucola en snackkomkommers over een schaal. Besprenkel met de geitenkaas dressing, bestrooi met de crumble en garneer met bieslook. 

TIP: de crumble kan je heel goed bewaren op een koele donkere plek in een luchtdichte pot. Heerlijk voor over een salade, soep of pasta!

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: