Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 800 gr broccoli
- 500 gr cherrytomaatjes
- 2 avocado
- 5 bosui
- 200 gr feta
- Sap van een citroen
- Paar takjes verse kruiden als peterselie, koriander of basilicum
- 300 gr volkoren penne
- Extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en sprenkel er olijfolie overheen. Rooster de tomaatjes 10 minuten in de oven tot ze openknappen.
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik. Voeg de broccoli toe en kook in 3-4 min beetgaar. Haal de broccoli met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kookwater. Spoel de broccoli na met koud water zodat het niet verder door gaart.
Kook de pasta beetgaar (zie daarvoor de aanwijzingen op de verpakking) in het water waarin je zojuist de broccoli hebt gekookt.
Schil de avocado en haal de pit eruit. Doe de broccoli, avocado, bosui, feta, citroensap, verse kruiden, olijfolie, peper en zout in de keukenmachine en pureer tot een gladde saus.
Giet de pasta af. Bewaar een klein beetje van het kookvocht. Verwarm de broccoli-avocadosaus in een pan. Voeg wat kookvocht toe om de saus dunner te maken.
Proef of de saus goed op smaak is. Verdeel de pasta over de borden. Schep er wat saus overheen en leg de geroosterde tomaatjes erop. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en verse kruiden!
Tip
-
van deze saus kun je perfect een voorraadje maken. Vries porties in. Gebruik hiervoor diepvriesbakjes of zakjes.
-
je kunt de broccoliroosjes ook in een kom met kokendheet water (uit je waterkoker bijv.) zetten. Na 10 minuten is de broccoli beetgaar. Scheelt weer een pan afwassen ; )
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!