Spaanse salade met Romescodressing

De romescosaus tover je met wat citroensap en olijfolie zo om in een heerlijke dressing. Het geeft deze broodsalade direct een Spaans tintje. Sperziebonen en tomaten worden gemengd met knapperige broodcroutons. Je kunt het eten als lunch. Voor een volwaardige avondmaaltijd voeg je er wat linzen aan toe en eet je het gerecht lauwwarm.

Ingrediënten 

  • 500 gr sperziebonen
  • 4 hardgekookte eieren
  • 4 tomaten 
  • 2 volkoren boterhammen 
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 1 portie romescosaus
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el zwarte olijven 

Bereiding

Zet een pan water op en breng aan de kook. Haal de puntjes van de sperziebonen en kook in 7 minuten beetgaar. Kook intussen de eieren hard. Snijd de tomaten in partjes.

Snijd de boterhammen in kleine blokjes en hussel met 2 eetlepels olijfolie. Verwarm een koekenpan en bak de croutons krokant. 

Maak een dressing door citroensap en 3 eetlepels olijfolie door de Romescosaus te roeren. Hussel sperziebonen en tomaten door de dressing. Snijd de eieren in partjes en verdeel samen met de croutons en olijven over de salade. 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: