Spinaziesalade met Parmezaanse kaas

Ingrediënten
(4 personen)

  • 50 g pecannoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui 
  • 500 g groene asperges 
  • 250 g kastanje champignons
  • 2 el olijfolie 
  • 3 el balsamico azijn
  • 100 g baby spinazie
  • ½ citroen
  • 80 g Parmezaanse kaas

Bereiding

Verhit een ruime koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pecannoten 3 min. Schud op een bord, laat afkoelen en hak grof. 

Snijd intussen de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van ca. 3 cm. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in vieren. 

Verhit de olie in de koekenpan. Bak de knoflook, ui en champignons 5 min. Voeg de asperges toe en bak 5 min. mee. Blus de groenten af met balsamico azijn. Breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel de spinazie over een schaal, pers de citroen erover uit en een scheutje extra vierge olijfolie. Hussel de spinazie, schep de groenten erop en schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller erover.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: