Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
6 el extra vierge olijfolie
2 tl kerriepoeder
5 zongedroogde tomaten
10 g platte peterselie
1 blik lima bonen (400 g)
1 ei
150 g havermout
75 g maiskorrels uit blik of pot
200 g Griekse yoghurt
5 sprietjes bieslook
100 g feta
Bereiding
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder toe en bak 1 min. mee. Snijd de tomaatjes fijn en voeg toe.
Snijd de peterselie fijn. Giet de bonen af en spoel onder koud water. Stamp de peterselie, bonen, ei, ui, knoflook, tomaatjes en 100 g havermout met een pureestamper fijn. Schep de maiskorrels erdoor.
Vorm van het mengsel met vochtige handen ca. 8 burgertjes. Wentel door de rest van de havermout. Verhit 4 el olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 8 min. rondom goudbruin.
Schep intussen de yoghurt in een bakje. Snijd de bieslook fijn en voeg toe. Verkruimel de feta erboven en roer door.
Serveer de burgertjes met de dipsaus.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!