Gevulde puntpaprika’s met avocado-hummus

Ingrediënten 
(1 bakje)

1 blik kikkererwten (houd een paar achter die gaan heel door de humus)
1 avocado
1 teentje knoflook
120 ml tahin
2 el extra vierge olijfolie
0,5 tl baking soda
1 tl cayennepeper
1 citroen
1 tl zeezout
4 rode puntpaprika’s

Benodigdheden  
Keukenmachine

 

Bereiding

Giet en spoel de kikkererwten af. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Verwijder het velletje van de knoflook. Pers de citroen uit. 

Maal de kikkererwten (houd ¼ deel van de kikkererwten achter), avocado, knoflook, tahin, olijfolie, bakingsoda en cayennepeper in een keukenmachine fijn. Breng op smaak met citroensap en zout. Meng de rest van de kikkererwten erdoor heen.

Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes met de zaadlijsten. Vul de puntpaprika’s met de hummus. 

Tip: garneer de paprika’s eventueel met geroosterde kikkererwten. Bak hiervoor de kikkererwten in een koekenpan met wat olijfolie met peper, zout en evt. paprikapoeder.

 

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: