Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 2 el sesamzaad (+ extra om te garneren)
- 2 stengels bosui
- 4 eieren
- 1 el olijfolie
- ¼ komkommer
- 200 g gerookte zalm
- 1 avocado
- 2 nori vellen
- 4 el sojasaus
- 2 takjes koriander
Bereiding
Rooster het sesamzaad 2 minuten. Laat afkoelen op een bord.
Snijd voor de omelet de bosui in dunne ringetjes. Klop de eieren los. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de helft van de bosui 1 minuut. Schenk de helft van het losgeklopte ei erin met de helft van het sesamzaad en bak gaar. Maak zo nog 1 omelet
Halveer intussen de komkommer in de lengte, schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
Leg de omeletten op je snijplank. Leg op elke omelet een norivel met de ruwe kant naar boven erop. Verdeel de komkommer, zalm en avocado erover. Rol op en snijd in dikke schuine plakken.
Garneer met koriander en sesamzaad. Serveer met sojasaus.
Tip
Deze sushi omelet is een heerlijk ontbijt of lunch maar kun je ook als avondmaaltijd eten. Serveer de omelet dan met zilvervliesrijst of volkoren noodles.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!