Thaise broccolisoep

Ingrediënten 

  • 250 g tofu
  • 500 g broccoli
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr spinazie
  • 20 gr koriander
  • 2 limoen (1 voor de dressing)
  • 2 eieren
  • 50 gr sesamzaad
  • 50 gr volkorenbloem
  • 2 el kokosolie
  • ¼ komkommer
  • 2 stengels bosui
  • 150 g winterpeen
  • 1 tl sambal
  • 1 el honing
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 little gem

Bereiding

Wikkel de tofu in een theedoek, zet er iets zwaars op zodat het meeste vocht eruit trekt. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli met 800 ml water en het groentebouillonblokje in 10 min. gaar. Voeg de kokosmelk, spinazie en de helft van de koriander toe en maal met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.

Snijd intussen de tofu in blokjes van ca. 1 cm. Splits de eieren, doe het eiwit in een diep bord en klop met een klein scheutje water los. Strooi de sesamzaad in een tweede diep bord en de bloem in een derde diep bord. Wentel de tofu eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatst door de sesamzaad. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 10 min. knapperig. Schep regelmatig om.

Halveer intussen de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijsten met een lepel eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bosui in dunne schuine ringetjes. Snijd de wortel in zo dun mogelijke reepjes (julienne). Snijd de rest van de koriander fijn. Haal de bladeren van de little gem los. Pers het sap van 1 limoen boven een bakje uit en roer de sambal, honing en olijfolie erdoor.

Verdeel de little gem, komkommer, bosui en tofu over een schaal. Besprenkel met de dressing en garneer met de koriander. Serveer de salade bij de soep.

 

Tip: garneer de soep eventueel met fijngesneden koriander en druppels extra vierge olijfolie 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: