Smeuïge spread van broccoli

Dit recept is uit Sandra’s nieuwste kookboek Eet Beter, Niet Minder.

Een boterham met hagelslag of jam heeft weinig voedingswaarde. Smeer liever groentespreads op je brood! Maak je eigen spread en je weet precies wat erin zit. Smeer ze op een dikke volkorenboterham en voeg komkommer, radijs, avocado of tomaat toe.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten 
(4 personen)

  • 100 g broccoli
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 1 avocado
  • sap van 1 citroen
  • 4 takjes munt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 100 g feta
  • peper en zout
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Bereiding

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Doe ze in een pan met een bodempje water, breng aan de kook en gaar de broccoli met de deksel op de pan in 4 minuten gaar. Voeg na 2 minuten de doperwten toe.

Giet de broccoli en doperwten af en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Zo garen de groenten niet door en blijven ze er mooi frisgroen uitzien.

Schil de avocado en verwijder de pit. Doe de broccoli, doperwten, avocado, het citroensap, de muntblaadjes en olijfolie in een keukenmachine en meng goed.

Verkruimel de feta, schep door de spread en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Smeer de broccolispread op dikke sneetjes volkorenbrood.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: