Wortelsoep met specerijen

Ingrediënten 
(4 personen)

2 uien
2 teentjes knoflook
1 kg wortel
30 g roomboter
400 ml kokosmelk
2 groentebouillonblokjes
2 laurierbladeren
3 stuks steranijs
6 kruidnagels
2 volkorenpita’s
1 el olijfolie
4 el pompoenpitten
2 el ahornsiroop

 

 

 

Bereiding

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn Schil de wortels en snijd in stukken van ca. 3 cm. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui met de wortel 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg 1 liter water, de kokosmelk, groentebouillonblokjes, laurier, steranijs en kruidnagel toe. Breng aan de kook en kook 20 min. met de deksel op de pan gaar.

Verhit intussen de grillpan en grill de pita’s ca. 3 min. per kant tot er grillstreepjes op staan. Verhit de olie in een koekenpan en rooster de pompoenpitten 3 min. Blus de pan af met 2 el ahornsiroop.

Verwijder de laurier, steranijs en kruidnagels uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pita’s in reepjes. Verdeel de soep over 4 kommen, schep de pompoenpitten erop en serveer met de pita’s.

Tip: doe eventueel de laurier, steranijs en kruidnagels in een thee-ei of theezakje en hang in de soep. Zo vis je de specerijen er makkelijk uit.

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: