Portobello’s gevuld met polenta

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 tl zout
  • 3 el appelciderazijn
  • 1 pot Smaakt mais (250 gr)
  • 50 gr Smaakt polenta
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 knoflook
  • 1 ei
  • Smaakt olijfolie
  • 4 grote portobello’ s (of 8 kleintjes)
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • Paar takjes verse basilicum 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de ui en snijd in hele dunne ringen. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Meng zout en azijn door de uien en masseer kort. Zet weg. 

Giet de mais af en spoel met koud water na. Doe de maiskorrels in een keukenmachine. Voeg polenta, melk, knoflook, ei, zout en peper toe en mix tot een grove puree. Snijd 4 dunne plakjes van de mozzarellabol. Scheur de rest van de mozarella in kleine stukjes. 

Doe het polentamengsel in een kom en roer er 1 eetlepel olijfolie, stukjes mozzarella en geraspte oude kaas doorheen. 

Leg de portobello’s ondersteboven in een ingevette ovenschaal. Vul ze met het polentamengsel. Leg er een plak mozzarella bovenop. Zet 45 minuten in de oven. 

Haal de schaal uit de oven en garneer de portobello’s met rode ui en basilicum. Besprenkel met olijfolie.

Tip 

Lekker met roergebakken spinazie, op smaak gebracht met knoflook en rasp van de schil van een biologische citroen. 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: