Dutch baby met roodfruit

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 50 g volkorenmeel
  • 125 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 4 el ahornsiroop
  • 30 g roomboter
  • 400 g roodfruit (frambozen, blauwe bessen, aardbeien)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 takje munt

Benodigdheden

  • ovenbestendige koekenpan (Ø 20 cm)
  • blender of kom met garde

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C en zet de ovenbestendige koekenpan erin. Maal intussen het meel, de melk, eieren, 2 el ahornsiroop en een snufje zout in een blender tot een glad beslag. Je kunt het beslag ook in een kom doen en glad kloppen met een garde. 

Haal de pan met een ovenwant uit de oven (voorzichtig, de pan is heet), voeg de boter toe en laat al wentelend smelten. Zorg ervoor dat de binnenkant van de pan (ook de randen) zo snel mogelijk volledig is bedekt met boter. Gebruik hiervoor eventueel een bakkwastje.

Schenk het beslag in de pan, zet terug in de oven en bak in 15 min. goudbruin. Maak de oven tussentijds niet open. Anders stort de Dutch baby in. Spoel intussen het fruit af en snijd de aardbeien in vieren.

Haal de Dutch baby uit de oven en verdeel het fruit erover. Schep een flinke dot Griekse yoghurt op de pannenkoek. Besprenkel met de rest van de ahornsiroop en garneer met blaadjes munt. Serveer de Dutch baby in de pan. Pas op, de pan is nog steeds heet 😉

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: