Ingemaakte rode biet

Ingrediënten
(1 stuk)

  • 2 grote rode bieten
  • 250 ml appelazijn 
  • 200 ml droge witte wijn
  • 75 gram oersuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl gemberpoeder
  • 6 kruidnagel
  • 2 laurierblad
  • 1 rode peper

 

Benodigdheden

  • 1 weckpot

Bereiding

Leg een theedoek op de bodem van een pan met dikke bodem. Zet de weckpot in de pan en vul de pan met water. Breng het water aan de kook en laat 15 minuten koken. Haal de pot uit de pan en zet omgekeerd op een schone theedoek. Het is heel belangrijk hygiënisch te werk te gaan.

Schil de bieten, snijd in partjes en kook beetgaar. Bewaar het kookvocht.

Breng azijn, witte wijn en oersuiker in een steelpan aan de kook en roer tot de suiker oplost. Voeg kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, laurier en rode peper toe. Breng aan de kook. 

Doe de beetgare biet in de weckpot en vul met het kokende specerijen-azijnmengsel. Vul eventueel aan met het kookvocht van de bieten. 

Na drie weken zijn de ingemaakte bietjes klaar om te eten. Het zijn echte smaakbommetjes, friszuur en heerlijk in een salade met geitenkaas, gestoomde of gerookte makreel of hummus.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: