Paprika amandelsoep

Ingrediënten 

50 g ongezouten amandelen (+ extra om te garneren)
1 ui
1 teentje knoflook 
3 el olijfolie (+ extra om te garneren)
2 tl paprikapoeder
2 rode paprika’s
1 kleine rode peper 
600 ml groentebouillon 
200 ml kokosmelk (+ extra om te garneren)
½ citroen 

Benodigdheden
Hakmolentje 
Blender

 

 

Bereiding

Maal de amandelen in een hakmolentje fijn. Verhit de soeppan zonder olie of boter. Rooster de gemalen amandelen 3 min. 

Snijd intussen de ui en de knoflook fijn. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, ui en knoflook toe en bak 3 min. mee.  

Snijd intussen de paprika’s in grove stukken en verwijder het steeltje van de peper. Bak de paprika samen met het hele rode pepertje 1 min. mee. 

Schenk de bouillon met de kokosmelk erbij en laat 20 min. op laag vuur koken. 

Schenk de soep in een blender en pureer, schenk terug in de pan en verwarm nog kort op laag vuur. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. 

Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met kokosmelk, grofgehakte amandelen en een scheutje olijfolie.

Tip: schenk deze warme soep ‘s ochtends in een thermosfles. Heerlijk als gezonde voedzame meeneem lunch! 

 

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: