Ingrediënten
(4 personen)
2 uien
2 teentjes knoflook
4 cm gember
2 tl kurkuma
2 tl gemalen laos
1 kleine winterpeen
½ kleine spitskool
150 g sperziebonen
2 el olijfolie
400 g kipdijfilet
4 eieren
200 g volkorenrijst of volkoren noodles
1 citroen
4 takjes bladselderij
Bereiding
Pel de uien en snijd in grove stukken. Verwijder het velletje van de knoflook. Schil de gember. Maal de ui, knoflook, gember, kurkuma en laos in een hakmolentje fijn tot een dikke pasta.
Schil de winterpeen en snijd in dunne schuine plakjes. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom aan. Haal de kip uit de pan en fruit het kruidenmengsel 3 min. in het bakvet van de kip. Voeg de kip, groenten en 1,2 liter water toe. Breng aan de kook en kook in 10 min. gaar.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Haal de kip uit de pan en pluk met 2 vorken uit elkaar. Breng de soep goed op smaak met zout (je gebruikt geen bouillonblokje) en citroensap. Roer de geplukte kip erdoor.
Pluk de selderij van de takjes en hak grof. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schenk de soep erover en garneer met bladselderij.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!