Appelbrood

Ingrediënten 
(ca. 10 plakken)

200 g amandelmeel
100 g havervlokken
½ el bakpoeder
1 tl speculaaskruiden
50 g rozijnen
4 eieren
100 ml ongezoete amandelmelk
3 appels (bijv. Elstar)
1 citroen

Benodigdheden
Cakeblik (ca. 26 cm)

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de amandelmeel, havervlokken, bakpoeder, speculaaskruiden, rozijnen, eieren, amandelmelk en een snufje zout in een keukenmachine of blender tot een glad beslag.

Snijd de appels in kleine blokjes en schep door het beslag. Rasp de gele schil van de citroen erboven en roer door.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak het brood in 35-40 min. in de oven goudbruin.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: