Chocolade bananencake

Ingrediënten 
(1 cake)

3 bananen (eetrijp)
150 g volkoren boekweitmeel (Smaakt)
5 g bakpoeder
3 eieren
4 el honing (Smaakt)
50 g pure chocolade 70% cacao
100 g studentenhaver (Smaakt)

Benodigdheden 
Cakeblik (ca. 24 cm)

 

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de bananen en breek in grove stukken. Maal de bananen, boekweitmeel, bakpoeder, eieren en honing in een blender tot een glad beslag. 

Hak de chocolade en studentenhaver grof.

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep het beslag erin en bedek de bovenkant van de cake met de studentenhaver. Bak 30 min. in de oven. Dek de cake de laatste 10 min. af met aluminiumfolie. 

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: