Hartige muffins met bloemkool en hazelnoten

Ingrediënten 
(12 stuks)

½ bloemkool 
50 g geroosterde hazelnoten 
200 g kikkererwtenmeel 
1 el bakpoeder 
4 eieren 
50 ml olijfolie (+ extra om in te vetten)
150 g geraspte oude of belegen kaas 
250 g ricotta 
1 citroen 
4 stengels bosui 
50 g tuinkers of andere kiemen 

Benodigdheden
Muffinvorm (met 12 holtes)

 

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de bloemkool in roosjes. Hak de bloemkool met de hazelnoten in de keukenmachine grof. Voeg de kikkererwtenmeel, bakpoeder, eieren, olijfolie, geraspte kaas en de helft van de ricotta toe en maal erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Snijd de bosui in dunne ringetjes en schep erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Vet de muffinvorm in en verdeel het beslag erover (maak eventueel gebruik van muffinvormpjes, deze moet je wel even invetten). Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in 25 min. in de oven gaar.

Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen. Schep op elke muffin een lepeltje ricotta en verdeel de kiemen erover.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: