Ingrediënten
(4 kleine pizza’s)
- 300 gram volkoren meel
- 1 tl gist
- 1 el extra vierge olijfolie
- snuf zout
- 1 Hokkaido pompoen
- 1 aubergine
- 1 el Ras el Hanout
- 2 el olijfolie extra vierge
- 75 gr feta
- 1 el platte peterselie
- 1 biologische citroen, sap en rasp
- 1 el olijfolie extra vierge
- 100 ml Griekse yoghurt
- Snuf zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor de 200 ºC.
Meng bloem met gist. Voeg olijfolie en zoveel water (ongeveer 150 ml) toe tot je een soepel deeg krijgt. Voeg ook wat zout toe. Kneed ongeveer 10 minuten. Laat als je tijd hebt het deeg nog even, of zelfs enkele uren, rijzen. Als je geen tijd hebt, kun je ook gelijk doorgaan met bakken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil en snijd de pompoen in blokjes (1 x 1 cm). Snijd de aubergine in blokjes van gelijke grootte. Verdeel de pompoen en aubergine over de bakplaat. Bestrooi met Ras el Hanout, peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Hussel goed door elkaar. Doe dit eventueel in een kom dan kun je olijfolie en kruiden goed verdelen over de groenten. Rooster 20 minuten in de oven.
Hak voor het yoghurtsausje de peterselie fijn. Meng de yoghurt met rasp en sap van de citroen en peterselie.
Verhit een droge koekenpan tot heet. Verdeel het deeg in vieren en maak er bolletjes van. Bestrooi je werkblad met wat meel en rol de bolletjes zo dun mogelijk uit. Bak de flatbreads in 2 tot 3 minuten om en om in de koekenpan.
Verkruimel ¼ deel van de feta boven ieder flatbread. Verdeel de geroosterde aubergine en pompoen erover. Bak nog een paar minuten op rustig vuur (de onderkant mag niet verbranden) of in de oven totdat de kaas een beetje gesmolten is.
Lepel het yoghurtsausje over de pizza’s.
Tip
Tijdens Expeditie Robinson maakte ik dit flatbread ook maar zonder gist en met alleen water, bloem en een scheutje olie. Dat gaat ook prima maar is iets minder luchtig.
Voor een nog snellere versie koop je kant en klaar flatbread.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!