Pittige kedgeree van rijst en linzen

Ingrediënten 
(4 personen)

2 groentebouillonblokjes
1 kleine broccoli
200 g doperwten
1 ui
2 knoflook
100 ml Smaakt olijfolie
250 gr Smaakt bruine rijst
3 cm verse gember
2 tl kurkuma
2 tl komijn
2 tl kerrie
2 tl sambal
150 gr Smaakt groene linzen
4 eieren
50 gr Smaakt cashewnoten
20 g selderijblad

 

 

 

Bereiding

Breng 1 liter water met de groentebouillonblokjes aan de kook. Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli en doperwten 3 min. in de bouillon beetgaar. Schep de groenten met een schuimspaan eruit en laat op een bord afkoelen. Zet het vuur onder de bouillon laag.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui 10 min. op laag vuur goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak glazig. Schil intussen de gember en rasp fijn. Voeg de gember kurkuma, komijn, kerrie en sambal toe. Schenk de groentebouillon erbij (ca. 750 ml) en roer de linzen erdoor. Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan in 45 min. op laag vuur gaar. 

Kook intussen de eieren in 7 min. half hard en laat schrikken onder koud stromend water. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten 3 min. Laat afkoelen en hak grof. Snijd de selderij fijn en houd een handje apart voor de garnering.

Schep de broccoli, erwten en selderij door de rijst. Pel de eieren en halveer ze. Verdeel het rijstgerecht over 4 borden. Leg de eieren erop, bestrooi met de cashewnoten en garneer met de apart gehouden selderij.

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: