Bietensalade met oregano croutons

Ingrediënten 
(4 personen)

2 sneetjes volkorenbrood
1 teen knoflook
5 el olijfolie extra vierge
1 tl oregano
500 g voorgekookte rode bieten
2 appels (Elstar)
100 g radijsjes
1 bol buffelmozzarella
15 g platte peterselie
2 el appelazijn

 

 

 

Bereiding

Snijd het brood in blokjes van ca. 1 cm. Plet de knoflookteen en verwijder het velletje. Verwarm de olie in een koekenpan en bak het brood met de knoflook en oregano knapperig. Schep regelmatig om.

Snijd intussen de bieten in partjes. Snijd de appel in blokjes. Snijd de radijs in plakjes. Giet de mozzarella af en scheur in grove stukken.

Snijd de peterselie fijn. Klop de peterselie (houd een beetje achter om te garneren), appelazijn en de rest van de olijfolie in de serveerschaal tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de appel, biet en radijs door de dressing. Verdeel de mozzarella en croutons erover. Garneer met peterselie

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: