Bloemkoolpizza bodem

Mijn zonen zijn gek op pizza! Deze glutenvrije pizzabodem van bloemkool is door hen getest en goedgekeurd. Kies voor verschillende toppings en je maakt er een feestje van. Je kunt zoals op de foto hier de zelfgemaakte groene pesto voor gebruiken en de tomatensaus.

Het recept staat in mijn nieuwe kookboek Eet Beter Niet Minder.

Ingrediënten
(voor 4 personen)

Bereiding

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak in een keukenmachine fijn. Doe in een zeef en hang boven een pan met een laagje kokend water. Stoom 10 minuten met het deksel erop.

Doe de bloemkool in een ruime kom en laat 10 minuten afkoelen. Schep de bloemkool in een schone theedoek en knijp met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht eruit. Doe terug in de kom en meng het ei, amandelmeel en de kaas erdoor.

Verdeel het bloemkoolmengsel in vier porties. Vorm op twee bakplaten met bakpapier 4 ronde pizza’s tot een dikte van ca. 1 cm en bak 20 minuten in de oven. Beleg de pizza met toppings naar keuze en bak met de topping nog 20 minuten in de oven.

Deze bodem kun je natuurlijk heerlijk beleggen met diverse groenten en zelfgemaakte tomatensaus! Je kunt hier klikken voor de video om tomatensaus te maken.

Eet smakelijk!

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: