Zelfgemaakte granola

We zijn gewend geraakt om zoet te ontbijten. Maar in sommige ontbijtgranen zit wel heel veel suiker. Kies voor deze granola en je weet precies wat je binnenkrijgt.

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 300 g havervlokken
  • 200 gr gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 2 el appelstroop
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 50 g lijnzaad
  • 50 g hennepzaad

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 140 °C. Schep de havervlokken, noten, appelstroop, kaneel en kokosolie door elkaar. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

Snijd intussen de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Laat de granola afkoelen en schep de abrikozen, het lijnzaad en hennepzaad erdoor.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy. Eet smakelijk!

Deel dit recept via: