Bloemkoolrijst met spruiten en amandeldressing

Ben heel benieuwd of je de amandelsaus uit de vorige blog al hebt gemaakt?

Deze kun je namelijk eenvoudig in dit gerecht gebruiken. Je kunt namelijk van de amandeldressing in één keer heel veel maken en een voorraad opbouwen. Vervolgens kun je de amandeldressing bijvoorbeeld gebruiken in dit recept.

Ingrediënten 
(4 personen)

  • 500 gr spruiten
  • 2 zoete aardappelen
  • 0,5 bloemkool
  • 2 peer
  • 1 handje platte peterselie
  • 1 portie amandelsaus

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in plakken en vervolgens in reepjes. Leg de zoete aardappel-frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ook de spruiten op de bakplaat en schenk er olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven.

Rasp de bloemkool of de grove kant van de blokrasp. Breng in een pan een bodempje water aan de kook. Doe de geraspte bloemkool erin en stoom 2 minuten. Giet af en spoel koud. Verdeel de bloemkool over de borden.

Was de peer en snijd in blokjes. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de groenten en de peer over de bloemkool.

Maak een dressing van de amandelsaus door een scheutje water toe te voegen. Meng goed en schenk de amandeldressing over de salade. Garneer met fijngehakte peterselie.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: