Ingrediënten
- 75 g havermout
- 75 g boekweitmeel
- 150 g yoghurt
- 2 eieren
- ½ tl zout
- 100 gr zachte geitenkaas
- 100 gr Medjouldadels
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 50 gr hazelnoten
- 50 gr boerenkool
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Meng havermout, boekweitmeel, yoghurt, eieren en zout tot een egaal beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het beslag op de bakplaat. Verdeel met een lepel tot een zo dun mogelijke ovale vorm. Bak de flammkuchen in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.
Roer de geitenkaas met een klein scheutje lauwwarm water los waardoor de geitenkaas smeerbaar wordt. Als dit lastig gaat kun je ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken.
Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Snijd de tomaten in reepjes en hak de hazelnoten grof. Besmeer de flammkuchen met geitenkaas. Verdeel de boerenkool, dadels, tomaatjes en hazelnoten erover. Zet de flammkuchen nog ongeveer 5 minuten in de oven.
Snijd in stukken.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!