Herfst tabouleh

Ingrediënten 
(4 personen)

1 flespompoen
1 blik kikkererwten (400 g)
10 el olijfolie
2 tl komijn
300 g quinoa
1 rode ui
1 rode paprika
30 gr peterselie
1 biologische sinaasappel
1 citroen
1 tl kaneel
½ tl chilivlokken
100 g feta

Benodigdheden
Bakpapier
Blender

 

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Halveer de pompoen in de lengte, schep de zaadjes met de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Giet de kikkererwten af. 

Verdeel de pompoen met de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met komijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 min. in de oven. Schep halverwege om. 

Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime kom. Snipper de ui en snijd de rode paprika in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de peterselie fijn. 

Schil de sinaasappel en snijd in grove stukken. Maal de sinaasappel, kaneel, chilivlokken en olijfolie in de blender fijn. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Schep de pompoen, kikkererwten, ui, paprika, peterselie en de sinaasappeldressing door de quinoa. Verdeel over een schaal en verkruimel de feta erover. 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: