Indiase pannenkoekjes met tomatenchutney

Ingrediënten 
(4 personen)

2 cm gember
2 teentjes knoflook
2 el extra vierge olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
3 tl mosterdzaad
1 el dubbel tomatenconcentraat (tube, à 130 g) (Mutti)
1 blik tomatenpulp in stukjes biologisch (400 g) (Mutti)
1 el honing
120 g kikkererwtenmeel
120 g volkorenmeel
500 ml water
½ zakje bakpoeder (à 15 g)
½ tl zout
2 el ghee
150 g Griekse yoghurt 10% vet
1 takje munt

 

 

 

Bereiding

Schil de gember en rasp fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gember, knoflook, komijnzaad en 1 tl mosterdzaad 1 min. op laag vuur. Voeg de tomatenconcentraat toe en bak 1 min. Voeg de tomatenpulp en honing toe en laat 10 min. op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Meng intussen de kikkererwtenmeel, volkorenmeel, bakpoeder, 2 tl mosterdzaad, zout en water tot een glad beslag. Smelt steeds een theelepeltje ghee in een koekenpan en bak 8 dunne pannenkoekjes. Rol elk pannenkoekjes direct na het bakken op. Verdun eventueel het beslag met een scheutje water voor mooie dunne pannenkoekjes. 

Pluk intussen de munt van de takjes, snijd fijn en meng door de yoghurt. Rol de pannenkoekjes op en serveer met de tomatenchutney en munt-yoghurt. 

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: