Hummusbowl met geroosterde bloemkool

Ingrediënten 
(4 personen)

1 bloemkool
4 el olijfolie extra vierge
50 g belugalinzen
1 pot kikkererwten (400 g)
1 teentje knoflook
½ citroen
1 el tahin
1 tl komijnpoeder
0,5 tl cayennepeper
10 g platte peterselie
1 limoen
3 el rijst azijn
1 tl mosterd
4 el hennepzaadolie
50 g pompoenpitten
30 g hennepzaad


Benodigdheden

Bakpapier
Hakmolentje

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet voor de hummus de kikkererwten af en doe in een hakmolentje. Verwijder het velletje van de knoflook en voeg toe. Pers de halve citroen erover uit. Voeg komijn, cayennepeper en tahin toe en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdun eventueel met een scheutje koud water.

Snijd de peterselie fijn (houd een beetje apart voor de garnering). Boen de limoen schoon, rasp de groene schil boven een kom en pers de vrucht erover uit. Voeg de peterselie, rijst azijn, mosterd en hennepzaadolie toe klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Verdeel de humus over een schaal. Leg de bloemkoolroosjes erop en verdeel de linzen. Besprenkel met de dressing.

Garneer met de hennepzaad, pompoenpitten en peterselie.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: