Gravad-haring met gegrilde komkommer 

Ingrediënten 
(4 glaasjes)

1 citroen
100 g Griekse yoghurt 10% vet
4 haringen
1 kleine rode ui
10 g dille (+ extra om te garneren)
1 el rode peperkorrels
2 snackkomkommers
2 el olijfolie extra vierge
1 el kappertje

Benodigdheden

Vershoudfolie

 

 

Bereiding

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven een bakje en pers de vrucht erover uit. Roer de yoghurt erdoor. Snijd de haring in stukken van ca. 2 cm en schep door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de rode ui in zo dun mogelijke halve ringen. Hak de dille grof. Verdeel de rode ui over een schaaltje en leg de haring erop. Verdeel de peperkorrels en dille erover. Dek af met vershoudfolie en zet een nachtje in de koelkast.

Snijd de snackkomkommers in de lengte in vieren en doe in een kom. Voeg 1 el olijfolie toe, breng op smaak met peper en zout en schep om. Verhit de grillpan en grill de
komkommer rondom tot er grillstreepjes op staan.

Verdeel de haring over glaasjes. Garneer met de kappertjes en takjes dille. Steek er twee komkommerhelften in en een vorkje.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: