Ingrediënten
(4 personen)
1 blik kikkererwten (400 g)
400 g kipgehakt
2 teentjes knoflook
1 el oregano
2 courgettes
50 g Parmezaanse kaas (+ extra om te garneren)
1 fles pompoen
3 tomaten
4 el olijfolie
4 takjes basilicum
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet de kikkererwten af. Maal de kikkererwten, kipgehakt, knoflook, oregano, peper en zout in een keukenmachine fijn. Rol met vochtige handen van het kipmengsel ca. 16 balletjes ter grootte van een walnoot. Leg op een bord en zet in de koelkast tot gebruik.
Snijd de courgettes tot frieten. Rasp de parmezaanse kaas fijn. Wentel de courgette door de kaas en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster 20 min. in de oven.
Halveer intussen de pompoen in de lengte, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de tomaten in parten. Zet de pompoen met de tomaat net onder met water. Breng aan de kook en kook in 10 min. met de deksel op de pan gaar.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom gaar.
Giet de pompoen met de tomaat af en doe terug in de pan. Voeg 2 el olie toe en stamp met de pureestamper fijn. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de pompoen-tomaatpuree op 4 borden. Verdeel de courgettefriet en balletjes erover. Rasp nog wat Parmezaanse kaas erover en garneer met basilicumblaadjes.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!