Ingrediënten
(4 personen)
100 gr ongebrande ongezouten amandelen
4 rode uien
4 el olijfolie extra vierge
300 g volkoren penne
1 teentje knoflook
15 g platte peterselie
1 citroen
2 el balsamico azijn
1 courgette
200 g geitenkaas
Bereiding
Zet de amandelen onder met kokend water. Snijd de uien in halve ringen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de uien al omscheppende 15 min.
Snijd intussen de courgette in blokjes van ca. 0,5 cm. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en kook de laatste minuut de blokjes courgette mee.
Giet de amandelen af. Verwijder het velletje van de knoflook. Hak de peterselie grof. Doe de amandelen, knoflook, peterselie en de helft van de geitenkaas in een hakmolentje. Boen de citroen schoon, rasp de schil erboven en pers de vrucht erover uit. Voeg 2 el olijfolie met 100 ml van het kookvocht van de pasta toe en maal fijn.
Blus de uien af met de balsamico azijn. Giet de penne met de courgette af en doe terug in de pan. Schep de saus erdoor.
Verdeel de pasta over de borden, schep de ui erop en verkruimel de geitenkaas erover.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!