Budwig kwark met gebakken appeltjes

Ingrediënten 
(4 personen)

500 ml magere kwark
2 el lijnzaadolie
4 Smaakt gedroogde abrikozen
2 el Smaakt walnoten
2 el Smaakt zonnebloempitten
2 el Smaakt pompoenpitten
2 appels (Elstar)
2 el Smaakt extra vierge olijfolie
2 tl kaneel

 

 

Bereiding

Meng de kwark met de lijnzaadolie tot je geen olie meer ziet. Snijd de abrikozen in dunne reepjes en meng door de kwark. 

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten, zonnebloem- en pompoenpitten 3 min. Schud op een bord en laat afkoelen. 

Snijd de appels in partjes van ca. 0,5 cm dik. Verhit de olie in de koekenpan en bak de appelpartjes in 3 min. goudbruin. Bestrooi met kaneel en schep om (het ruikt nu naar versgebakken appeltaart in je keuken). 

Verdeel de kwark en appel over 4 kommetjes. Strooi het noten-pittenmengsel eroverheen.

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: