Dit recept is uit Sandra’s nieuwste kookboek Eet Beter, Niet Minder.
Rösti wordt traditioneel gemaakt van aardappel, maar je maakt rösti net zo gemakkelijk van groenten als pastinaak, knolselderij of wortel.
Ingrediënten
(4 personen)
- 4 el extra vierge olijfolie
- 400 g spinazie
- 750 g pastinaak
- 2 rode uien
- 4 el amandelmeel
- 4 eieren
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 4 el yoghurtdressing
Bereiding
Rösti wordt traditioneel gemaakt van aardappel, maar je maakt rösti net zo gemakkelijk van groenten als pastinaak, knolselderij of wortel.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep in een zeef en duw met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.
Schil intussen de pastinaak en pel 1 ui. Rasp de pastinaak en ui grof. Schep de pastinaak, ui, spinazie, het amandelmeel en de eieren door elkaar. Verwarm de rest van de olijfolie in de koekenpan. Verdeel het mengsel over de bodem van de pan en duw met de achterkant van een lepel plat. Bak de rösti 10 minuten op laag vuur.
Schaaf intussen de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in dunne linten tot de zaadlijst. Pel de tweede ui, verwijder het velletje van de knoflook en snijd de ui en knoflook fijn. Schep de komkommer, ui en knoflook om met de yoghurtdressing.
Keer de rösti met behulp van een deksel of bord om, schuif terug in de pan en bak de andere kant nog 10 minuten. Schuif de rösti op een schaal en serveer met de komkommersalade.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!