Spelt pasta met tuinbonen en yoghurtsaus

Ingrediënten 
(4 personen)

1 prei
100 ml olijfolie extra vierge (Smaakt)
300 g spelt pasta (Smaakt)
450 g tuinbonen (diepvries)
1 teentje knoflook
200 g feta
1 bos bosui
15 g platte peterselie
500 g Griekse yoghurt 10% vet

Benodigdheden
keukenpapier
hakmolentje

 

 

 

Bereiding

Halveer de prei in de lengte, spoel goed af en snijd in zo dun mogelijke halve ringen. Blancheer (kook) de prei 30 sec. in ruim kokend water. Schep met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op een theedoek en dep goed droog. 

Kook de pasta in dezelfde pan als waar je de prei in hebt geblancheerd, in 8 minuten gaar. Kook de laatste 6 min. de tuinbonen mee. Giet af en doe terug in de pan. 

Verwijder intussen het velletje van de knoflook. Breek 150 g feta in grove stukken. Snijd de bosui in grove stukken. Maal de knoflook, feta, bosui, peterselie en yoghurt in een keukenmachine fijn. Breng op smaak met peper en eventueel
zout.  

Verhit een klein laagje olie tot 180 °C en frituur de prei goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Schep de pasta met de tuinbonen door het bakvet van de prei en schep de yoghurtsaus erdoor. 

Verdeel de pasta over de borden. Verkruimel de rest van de feta erover en garneer met de gefrituurde prei. 

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: