Vegetarische snert

Ingrediënten 
(6 personen)

  • 500 g spliterwten
  • 1,5 ltr groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 2 prei
  • 0,5 knolselderij
  • 1 pastinaak
  • 1 bos bladselderij
  • 1 tl tijm
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout, peper

roggebroodtorentjes

  • 6 plakjes roggebrood (liefst van de bakker)
  • 100 gr roomkaas 
  • 10 gedroogde tomaatjes op olie 
  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • 4 cornichons, fijngesneden 

Bereiding

Spoel de spliterwten. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg spliterwten en laurier toe. Kook in ongeveer 90 minuten gaar.

Snipper een ui. Verwarm olijfolie in een grote soeppan. Bak hierin de ui glazig. 

Snijd ondertussen alle groenten in kleine blokjes. Voeg roomboter toe aan de ui. Zodra de boter gesmolten is voeg je eerst knoflook en bleekselderij toe, na een paar minuten achtereenvolgens wortel, prei, knolselderij en pastinaak. Zorg dat alle groenten lekker gebakken worden. Dat geeft smaak aan je soep. Snijd de bladselderij klein en voeg samen met tijm en kerriepoeder toe. Als de groenten beetgaar zijn mogen de spliterwten en de bouillon erbij. Laat zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. 

 Bij de erwtensoep smaken deze roggenbroodtorentjes erg lekker.

Roggenbroodtorentjes 

Doe de roomkaas in een kom. Snijd de gedroogde tomaatjes heel fijn. Doe samen met de mosterd en cornichons in de kom en meng met een vork. Smeer twee roggenbroodplakjes in met de roomkaas. Leg deze bovenop elkaar en dek af met een derde plak roggenbrood. Snijd nu in blokjes.  Serveer bij de erwtensoep.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: