Roze smoothie

Een smoothie die alleen uit fruit bestaat, laat je bloedsuikerspiegel pieken. Ik kies daarom voor een combinatie van groenten met fruit.

In deze roze smoothie zitten (diepvries) frambozen, blauwe bessen en rode biet. Ik pureer ook nog wat verse gember mee en schep er Griekse yoghurt op. Een heerlijk verzadigd ontbijt waar je energie van krijgt.

Het recept staat in mijn nieuwe kookboek Eet Beter Niet Minder.

Maar …. deze krijg je van me. Wil je meer inspiratie voor smoothies? Mijn kookboek is deze hele maand te koop bij @lidlnederland. Natuurlijk ook verkrijgbaar via deze website maar dan inclusief online coachingsprogramma.

Bereidingstijd: 10 min.

Tip:

Smoothies bevatten gepureerde ingrediënten waardoor vezels behouden blijven. Vezels vertragen de opname van suiker en je gehele spijsvertering, waardoor je langer een vol gevoel hebt dan wanneer je alleen groente- of fruitsap uit een sapcentrifuge drinkt.

Ingrediënten 
(4 personen)

  • 250 g voorgekookte rode biet
  • 4 cm gember
  • 300 g frambozen (diepvries)
  • 8 el Griekse yoghurt (10% vet)
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 el chiazaad

Bereiding

Snijd de voorgekookte bieten in vieren. Schil de gember en snijd in plakjes. Doe de bieten, gember, frambozen, 4 eetlepels Griekse yoghurt en 200 ml water in een blender en maal fijn.

Verdeel de smoothie over vier glazen of schaaltjes. Schep de rest van de Griekse yoghurt erop, verdeel de blauwe bessen erover en bestrooi met het chiazaad.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: