Wortelsoep met specerijen

Soep is een fantastische manier om een extra portie groenten te eten. Door alleen bij je avondmaaltijd groenten te eten haal je de 400 tot 500 gram groenten per dag niet. Of je moet een hele berg sperziebonen op je bord leggen.

Maak daarom een lekkere salade of soep voor de lunch. Krijg je energie van!

In deze wortelsoep laat ik verwarmende specerijen meetrekken als kruidnagel, gember en steranijs. Een heerlijke soep voor het staartje van de winter. Nog een paar weken en dan begint het voorjaar!!!! Yoehoe!!! Zin in.

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg wortel
  • 30 g roomboter
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 laurierbladeren
  •  3 stuks steranijs
  • 6 kruidnagels
  • 2 volkorenpita’s
  • 1 el olijfolie
  • 4 el pompoenpitten
  • 2 el ahornsiroop

Bereiding

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn Schil de wortels en snijd in stukken van ca. 3 cm. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui met de wortel 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg 1 liter water, de kokosmelk, groentebouillonblokjes, laurier, steranijs en kruidnagel toe. Breng aan de kook en kook 20 min. met de deksel op de pan gaar.

Verhit intussen de grillpan en grill de pita’s ca. 3 min. per kant tot er grillstreepjes op staan. Verhit de olie in een koekenpan en rooster de pompoenpitten 3 min. Zet het vuur uit en blus af met 2 el ahornsiroop.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: