Krokante tofu met hummus en zuurkool

Ingrediënten 
(16 stuks)

1 blok Smaakt tofu (240 g)
2 el volkoren meel
4 el Smaakt sesam ongepeld
1 ei
1 pot Smaakt kikkererwten (350 g)
1 teentje knoflook
1 citroen
100 ml tahin
2 tl komijnpoeder
1 pot Smaakt zuurkool en rode biet (220 g)
20 g alfalfa of waterkers

 

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Wikkel de tofu in een theedoek, zet er iets zwaars op en laat 10 min. uitlekken. Strooi intussen de volkoren meel in een diep bord. Klopt het ei in een tweede diep bord los. Strooi de sesam in een derde diep bord.

Snijd de tofu in de breedte in 8 plakken en halveer de plakken. Bestrooi de tofu rondom met peper en zout. Wentel de tofu door de meel, ei en sesam. Leg de tofu op een bakplaat met bakpapier en bak 25 min. in de oven. Draai ze halverwege om.

Spoel de kikkererwten af en doe in een blender. Verwijder het velletje van de knoflook en voeg toe. Boen de citroen schoon, rasp de schil erboven en pers de vrucht erover uit. Voeg de tahin, komijn en ca. 50 ml koud water toe en maal tot een gladde hummus. Voeg indien nodig extra water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel over alle plakken tofu een lepel hummus, zuurkool en rode biet. Garneer met alfalfa.

Tip: voor een extra fluffy hummus kan je 1 tl bakingsoda mee pureren.

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: