Ingrediënten
(14-16 hapjes)
500 g wortelen
1 ui
1 teentje knoflook
6 eieren
100 g volkorenmeel
5 g bakpoeder
1 el gerookt paprikapoeder
100 g geraspte oude kaas
20 g bieslook
400 g ricotta
1 citroen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Pel de ui en hak grof. Verwijder het velletje van de knoflook. Maal de wortel, ui, knoflook, eieren, meel, bakpoeder, paprikapoeder en de kaas in een keukenmachine tot een glad beslag. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel erover. Bak in 20-25 min. in de oven gaar.
Snijd intussen de bieslook fijn (houd een beetje apart voor de garnering). Roer de ricotta in een kom los en voeg de bieslook toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erboven en pers de helft van de vrucht erover uit. Breng op smaak met peper en zout en roer door. Schep het ricotta mengsel in een spuitzak of diepvrieszakje.
Haal de wortelcake uit de oven en laat ca. 15 min. afkoelen.
Til de cake met behulp van het bakpapier uit de schaal en snijd een keer over de lengte doormidden en vervolgens de breedte in 14 tot 16 rechthoeken. Zet de rechthoeken op z’n kant en snijd doormidden zodat je een boven- en onderkant hebt. Knip het puntje van de spuitzak, spuit het mengsel over de onderkant en leg de bovenkant op.
Tip: Je kunt de tompouce nog vullen met plakjes radijs, komkommer, bosui
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!