Vegan kaiserschmarren met rode vruchtensaus

Ingrediënten 
(4 personen)

150 g volkorenmeel
250 ml plantaardige melk (ongezoet)
1 blik kikkererwten (400 g)
1 tl bakpoeder
1 tl maïzena
2 el kokosvet
6 dadels (zonder pit)
200 g roodfruit (diepvries)

Benodigdheden
Handmixer

 

 

Bereiding

Meng de volkorenmeel en plantaardige melk met een garde tot een glad beslag. 

Giet de kikkererwten boven een ruime kom af. 
Tip: bewaar de kikkererwten voor bijvoorbeeld mijn recept voor Katjang Pedis nootjes van kikkererwten. 

Voeg de bakpoeder en maïzena toe aan het kikkererwtenvocht en klop met een handmixer tot luchtige pieken. 

Schep het opgeklopte kikkererwtenvocht door het beslag en schep met een spatel voorzichtig door elkaar zodat je zoveel mogelijk lucht bewaart. 

Smelt 1 el kokosvet in een ruime antiaanbak koekenpan met deksel. Schenk de helft van het beslag erin en bak 5 minuten. Draai de pannenkoek om, breek de pannenkoek met een spatel in stukjes en bak nog 3 min. Maak er zo nog 1. 

Maal intussen de dadels en het roodfruit in een hakmolentje fijn. Schenk in een steelpan en laat op laag vuur inkoken. 

Verdeel de kaiserschmarren over 2 borden en schenk de rode vruchtensaus erover. 

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: