Koolhydraatarme quiche met broccoli en ricotta

Ingrediënten 
(4 personen)

300 broccoli
300 gr spinazie
1 bio citroen
100 gr Parmezaanse kaas
250 gr ricotta
3 eieren
1 el roomboter

Benodigdheden
blokrasp
ovenschaaltjes met 12 cm diameter

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Rasp de broccoli op blokrasp grof. Blancheer de spinazie en broccoli 1-2 minuten in licht gezouten water. Giet af en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Hak fijn en doe in een kom. 

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Rasp de parmezaanse kaas erboven. Meng de ricotta en eieren erdoor. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaaltjes in met boter. Bak 30 min. in de oven gaar (check met een satéprikker of deze er schoon uitkomt).

Tip: lekker met een groene salade.

 

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: