Aardbeien compote met amandelcrumble

Ingrediënten 
(4 personen)

500 g aardbeien
1 limoen
2 cm gember
2 el ahornsiroop
2 stuks steranijs
1 kaneelstokje
50 g amandelschaafsel
50 g amandelmeel
50 g havervlokken
2 el amandelpasta
2 el kokosolie

Benodigdheden

4 ovenvaste bakjes
pureestamper

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het kroontje van de aardbeien, snijd ze in vieren en doe in een pan met deksel. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en pers de vrucht erover uit. Schil de gember en rasp fijn. Voeg de gember, ahornsiroop, steranijs en kaneel toe en stoof 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

Meng intussen de amandelschaafsel, amandelmeel, havervlokken, amandelpasta en kokosolie tot een kruimelig deeg. Breng eventueel op smaak met een klein snufje zout.

Verwijder de steranijs en kaneel uit de aardbeien. Stamp de aardbeien met een pureestamper of vork grof en schep in de bakjes. Verdeel het deeg erover en bak 15 min. in de oven.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: