Zelfgemaakte cottage cheese met chia jam

Ingrediënten 
(2 personen)

200 g rood diepvriesfruit (ontdooid)
2 el chiazaad
1 tl vanillepoeder
1 tl biologische honing (optioneel)
500 ml biologische volle melk
2 el appelazijn of citroensap
½ tl (Keltisch) zeezout
50 g amandelschaafsel

Benodigdheden
Zeef
Kaasdoek (optioneel)

 

 

Bereiding

Prak het fruit met een vork fijn. Roer de chiazaad, vanillepoeder en eventueel de honing erdoor. Dek af en zet minimaal 2 uur tot een nacht in de koelkast.

Breng de melk tegen de kook aan. Roer de azijn of citroensap en zout erdoor. Laat de melk schiften en kook op laag vuur door tot een groenachtige kleur. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik. 

Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen goudbruin. 

Zet een zeef boven een kom en schenk de melk erdoor. Schep de cottage cheese uit de zeef en verdeel over 2 bakjes. Schep de chiajam erop en garneer met de amandelen. 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: