Groene gazpacho met knoflookcroutons

Ingrediënten 
(4 personen)

1 bio groentebouillonblokje
1 doos tuinerwten (800 g) (diepvries)
1 komkommer
1 bos bosui
2 avocado’s
2 teentjes knoflook
4 sneetjes volkorenbrood
4 el olijfolie
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
125 g biologische zure room

Benodigdheden

Blender 

Bereiding

Breng 750 ml water met het groentebouillonblokje aan de kook en laat al roerende oplossen. Voeg de tuinerwten toe en zet het vuur uit.

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de bosui en snijd in grove stukken. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Verwijder het velletje van de knoflook.

Schenk de bouillon met erwten in een blender. Voeg de komkommer, bosui, avocado en 1 teentje knoflook toe en maal fijn. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout en zet in de koelkast tot gebruik.

Snijd het brood in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit 4 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook, komijnzaad en korianderzaad 1 min. op laag vuur. Voeg het brood toe en bak in 5 min. al omscheppende knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over 4 kommen. Roer de zure room met een scheutje water los en drizzle over de soep. Besprenkel met olijfolie en strooi de croutons erover.

Tip: garneer eventueel met fijngesneden bieslook

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: